Okulumuz Hakkında

Bilim Anaokulu
ONİKİLER MAH. EYÜP PEYGAMBER CAD. İNCİ SOKAK CEZAEVİ KARŞISI BİLİM ANAOKULU EYYÜBİYE / ŞANLIURFA
4142163759
755443
https://bilimanaokulu.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

Çocuklara kendi etkinliklerini seçebildikleri ortamlar hazırlayarak, onların, plan oluşturma, izleme, uygulama, tamamlama ve yorum yaparak kendilerini ifade etme ve öz disiplin yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyan, " Çocukların bilgi edinmede oyun, gözlem ve duygularını kullanarak hem kendilerini ve birbirlerini tanımaya, hem de dünyanın nasıl işlediğini anlamaya çalışmalarını teşvik eden, " Tüm velilerin eğitsel etkinliklere katılımını sağlayarak, çocuğun ev yaşantısı ile okul yaşantısını birleştirmesine ve çocuk-aile ikilisinin birlikte öğrenmesine katkıda bulunan, " Personelinin yüksek motivasyonla çalıştığı ve bu motivasyonun getirdiği olumlu özellikleri çocuklara yansıttığı, " Şanlıurfa ilinde bulunan tüm anne ve babaların çocuklarını, gerek fiziksel koşullar gerekse eğitim açısından, okulumuza kaydettirmek için çaba sarf ettiği bir okul olmaktır. Proje tabanlı öğrenme öğrencinin aktif katılımını teşvik eden üst düzey bilişsel aktivitelerini destekleyen çok çeşitli araç ve kaynak kullanımını gerektiren akademik, sosyal ve hayat becerilerini birlikte ele alan ve teknoloji kullanımını vurgulayan bir öğretim modelidir. Proje tabanlı öğrenme yaklaşımı öğretme değil öğrenme odaklı bir eğitim programını destekler bu nedenle okulöncesi eğitim programı anlayışına da oldukça uygundur. Proje çalışmalarının temelini erken çocukluk eğitiminde ünite ve temaların aksine öğrenmeye değer bir konu hakkında çeşitli konuların derinlemesine incelenmesi oluşturmaktadır. Bu kapsamda okulumuzda e-twinning projeleri yürütülmektedir.

MİSYON

Biz; Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda; Bilim Anaokulu´nda, öğrenciler, bilgiyi ezbere dayalı olarak değil, araştırarak, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak edinirler. Çocuklar, özdisiplini ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek ve göreneklerimize karşı duyarlı, doğayı koruyan ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bireyler olmak üzere eğitim vermek. Esafety politikamız kapsamında tüm personelin güvenli ve sorumlu bir şekilde çalışmasını sağlamak olumlu davranışları online olarak modellemek ve teknolojiyi kullanırken kendi standartlarını ve uygulamalarını yönetme gereksiniminin farkında olmalarını amaç ediniriz.

BAŞARILAR

0
Öğretmen :14
Öğrenci :186
Derslik :6
Kütüphane Kitap Sayısı :527
Öğretim Şekli :İKİLİ ÖĞRETİM

Öğretim Şekli

İKİLİ ÖĞRETİM

Ders Başlama ve Bitiş

Sabah grubu 07:30-12:30 saatleri arasında; öğle grubu ise 12:30-17:30 saatleri arasında okula gelmektedir.

YABANCIDIL

Isınma Şekli

KLİMA

Servis Bilgisi

Bağlantı

ADSL

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Merkeze uzaklığı 4 km’dir. Şanlıurfa Bilim i.ö.o bitişiğindedir. 62 NOLU ve 42 NOLU belediye araçları ile ulaşım kolaylıkla sağlanabilmektedir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

ONİKİLER MAH. AKÇAKALE CAD. NO: 144 İÇ KAPI NO: 1 EYYÜBİYE / ŞANLIURFA

Sportif Etkinlikler

Bilimsel Etkinlikler

Proje Çalışmaları